Prins Harry werd stilletjes gedegradeerd op de site van het Britse koningshuis

Maar echte koningshuis-fans hadden dat natuurlijk gelijk door.

Prins Harry en Meghan Markle legden in 2020 hun koninklijke taken neer, maar dat veranderde niks aan hun status op de site van het Britse koningshuis. Tot nu, want oplettende fans zagen onlangs dat er iets is veranderd.

Prins Harry werd stilletjes gedegradeerd op de site van het Britse koningshuis

Ten tijde van Mexit, zoals hun vertrek ook wel wordt genoemd, werd aangekondigd dat zowel Harry als Meghan de titel HRH (His/Her Royal Highness) niet meer zouden gebruiken. Senior leden van het koningshuis waren ze namelijk niet meer. In de officiële statement uit 2020 was dan ook te lezen: 'De Sussexen zullen hun HRH-titels niet gebruiken gezien ze niet langer werkende leden van de koninklijke familie zijn.'

Toch heeft Harry de afgelopen jaren mét die titel op de site van het Britse koningshuis gestaan. Op zijn profielpagina werd hij twee keer zo genoemd, maar toen The Express afgelopen vrijdag op de fout wees is dat gewijzigd. Nu wordt Harry op de site nergens meer HRH genoemd.

Ook is de positie van zijn profielpagina op de site gewijzigd – Harry is verder naar onderen geplaatst. Harry staat nu vrijwel onderaan, onder alle werkende leden van het koningshuis. Meghans pagina staat naast die van hem, en daaronder zijn alleen de pagina's van de hertog en hertogin van Gloucester, prinses Alexandra en prins Andrew te vinden.

De site werd kennelijk niet bepaald nauwkeurig bijgehouden, want de krant wees ook op andere fouten die inmiddels zijn gecorrigeerd. De site in kwestie bekijk je hier.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prins Harry