Kylie Jenner brengt collectie Bratz-poppen uit die haar moeten voorstellen, maar ze gaf ze een donkere huid

Ook Kylie Jenner lijkt hiermee aan blackfishing te doen.

Over de problematische band van de Kardashians en Jenners met blackness is al veel geschreven en gezegd, maar Kylie Jenner wakkert dat vuurtje opnieuw aan met haar nieuwe collectie Bratz-poppen. De poppen zouden Kylie moeten voorstellen en zijn geïnspireerd op haar looks en outfits, maar waarom hebben ze dan in hemelsnaam een donkere huidskleur? Wit zijn ze in elk geval niet, maar dat is Kylie zeker wel.

Kylie Jenner brengt collectie Bratz-poppen uit die haar moeten voorstellen maar gaf ze een donkere huid

Wie gaat Kylie vertellen dat ze een witte vrouw is? Na het succes van de film Barbie leek het het perfecte moment om ook Bratz-poppen door een celeb weer in de spotlight te laten zetten, en dat is natuurlijk een feestje voor iedereen die vroeger met de poppen heeft gespeeld. 'Ik ben zelf al van jongs af aan fan van Bratz en ik wilde altijd mijn eigen Bratz-pop', deelt Kylie in het persbericht voor haar poppencollectie.

Bratz en Kylie hoopten ongetwijfeld ook op een groot succes en een overvloed aan lovende reacties, maar waar Barbie-maker Greta Gerwig haar best deed om van de film een feministisch en inclusief hoogstandje te maken slaat Bratz de plank volledig mis door de op Kylie geïnspireerde poppen een donkere huid te geven. Met als gevolg dat Kylie, een witte vrouw, loopt te pronken met poppen die haar evenbeeld zouden moeten zijn maar een compleet andere huidskleur hebben. En niet alleen dat – ook zijn de poppen voorzien van volle lippen en andere uiterlijke features die kenmerkend zijn voor vrouwen van kleur en zwarte vrouwen.

In de comments onder beelden van de collectie klinkt dan ook de nodige kritiek: 'Sis literally skimmed off the top of the entire Black girl aesthetic and is getting a BRATZ collection that’s not even based on her natural features' Ook wordt erop gewezen dat Bratz voor de collectie zoals die er nu uitziet ook een inspiratiebron had kunnen kiezen die daadwerkelijk zwart is, zoals bijvoorbeeld Ice Spice, Doechii of Aaliyah.

Kylie zal ongetwijfeld niet wakker liggen van alle ophef, want controverse heeft tot nu toe uiteindelijk altijd in het voordeel gewerkt van de Kardashians en Jenners.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van ELLE Opinie